Selecteer een pagina

Op reis met baby… Het klinkt als een hele onderneming maar is dat ook zo? Waar houd je rekening mee en hoe bereid je je voor? Wat neem je mee?  Drie moeders delen hun ervaringen over hun vlieg- en autovakanties in Frankrijk, Noorwegen en Spanje.

Wie zijn de moeders?

 Laura (35) woont samen met Michiel (42) in Rotterdam, hun zoon mink is bijna 7 maanden oud. “Wij zijn met Mink na 6 weken op vliegvakantie geweest naar Barcelona en Alicante.”

Jobien (31) is verloofd met Kevin (33) en moeder van Boris (7 maanden). “Afgelopen zomer hebben wij een autovakantie gedaan naar Noorwegen.”  

Carola (37) woont in Vlissingen met haar man Persijn (37) en haar dochters Femke (1) en 4 Lotte (4). “Wij waren van het backpacken en de hostels, nu gaan we met onze pot pindakaas op vakantie naar Frankrijk.”

 

Wat wil je andere moeders vertellen over op reis met je baby?

Carola: “Doe niet te krampachtig over rust en regelmaat. Ik hield me een tijd krampachtig vast aan het thuisritme. Dat werkt voor geen meter en het maakt de vakantie er niet leuker op. Als het een keer anders gaat is dat echt niet erg!”

Laura: “Als je met een kleine baby gaat, probeer er dan makkelijk in te gaan en de dingen te doen die je altijd al deed. Met borstvoeding is het vooral heel makkelijk: je hebt het altijd bij je en het is altijd op temperatuur.”

Jobien: “Ik ben een actieveling en houd van buiten. Zorg dat je niet te ver van je sta-plek moet reizen om dingen te ondernemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de plek waar je kampeert een mooi uitzicht heeft. Dat je die campeerplek bij wijze van spreken al mooi genoeg is (zie foto hieronder). In Noorwegen is dat niet zo moeilijk, daar is alles prachtig.”


Op reis met baby: wat heb je anders aangepakt?

Jobien: “We hebben ervoor gezorgd dat we makkelijk konden verplaatsen. Normaal zouden we met de tent gaan, nu hadden we een camper geleend.”

Carola: “Wij waren van het backpacken en de hostels, nu gaan we met onze pot pindakaas op vakantie naar Frankrijk.” *lacht heel hard*

 

Hoe baby-vriendelijk was jouw bestemming?

Laura: “In Barcelona en Alicante (Spanje) zijn ze heel lief voor ouders en baby’s. De hotelkamers in de stad zijn alleen klein, warm en daardoor niet zo prettig.”

Jobien:Noorwegen is heel baby-vriendelijk, niet te warm en elke camping heeft prachtige uitzichten. Je hoeft daardoor nergens anders naartoe!”

Carola: “Wij gaan naar Frankrijk met de auto en nemen altijd een stacaravan of een huisje. Die campings zijn daar ingesteld op kinderen. Soms doen we een weekendje Centerparks.”

 

Onzeker over vliegen? Nergens voor nodig!

Laura:  “We waren onzeker over het vliegen… of we nou wel of geen kinderwagen mee mochten nemen. Uiteindelijk was het supermakkelijk. We mochten van Transavia alles meenemen voor de baby: een reiswieg en de kinderwagen. De Maxi-Cosi niet, die hadden we gehuurd in de auto.

De kinderwagen mag je zelfs meenemen tot aan de gate, dan doe je er een beschermhoes omheen en die geef je af voor je het vliegtuig in gaat. Die extra kilo’s die je gewoon mag meenemen daar hoef je dan niet voor te betalen. Je mag zelfs flesjes water en poedermelk meenemen voor je baby door de douane!

Ze waren ook super lief, ze zagen dat Mink huilde dus we mochten als eerste naar binnen zodat ik Mink borstvoeding kon geven.”

 

Hoe ging jouw baby om met veel rijden?

Jobien: “Je baby mag maximaal 2 uur in de Maxi-Cosi achter elkaar, zorg er dus voor dat je voldoende stops maakt. Boris was al best mobiel, dus die lieten we tijdens de stops op zijn kleedje friemelen.”

Laura: “We hebben 5 uur gereden en gevlogen. De dag erna was Mink wel echt uit zn doen. In de auto had hij 5-6 uur geslapen (wel met extra stops). Dat was misschien wel te veel.”

Jobien: “Wij wilden ons 2000 kilometer verplaatsen. Normaal zouden we dat in 1 x rijden maar vanwege Boris hebben we dit ingekort door tussendoor een boot te pakken. De boot ging van Kiel naar Oslo duurde 20 uur, (inclusief slapen). Dat was heerlijk.”

 

Een goede reiswieg is goud waard

Laura: “Wij hebben voor onze reis wel een speciale reiswieg uitgezocht voor op het strand. We kochten de reiswieg van Prénatal (Topmark Sky Reisbed). Die trek je in twee seconden uit elkaar en dan staat hij. De reiswieg heeft handige zeiltjes waardoor je baby beschermt wordt tegen zand en muggen. Deze wieg kun je zowel op het strand gebruiken als thuis.”

Jobien: “Wij stonden op een camping dus hebben we het Nuna campingbedje gekocht (Nuna SenaTM Campingbed).  Dat is een gewone wieg die je ook als box kunt gebruiken. Hij was niet zo groot, daardoor paste hij perfect in de camper. Je kon ook de bodem omhoog doen zodat hij 10 cm boven de grond hangt. Handig in Noorwegen met dat natte gras.”

Carola: “Als je een stacaravan huurt staat daar vaak al een reiswiegje. Deze zijn vaak heel hard. Daarom nemen wij ons aerosleep matrasje en topper mee. Dat ligt heerlijk zacht.”

Op pad met de draagdoek

Jobien: “Wij hebben een draagdoek aangeschaft voor de afwisseling. Je hebt van die draagzakken die op je heupen of op je rug leunen. Wij hebben gekozen voor de Ergobaby (Ergobaby original draagzak). Deze is ergonomisch verantwoord, voor jou en voor je baby, en leunt op zowel je heupen als je rug zodat je het langer volhoudt. Deze paste ook prima bij mij (ik ben wat klein) en ook bij Kevin die een stuk langer is. Met deze draagzak kun je je baby eerst op je buik dragen en daarna op je rug.”

 

Ik ga op reis met baby en ik neem mee….

Carola: “Wat knuffels en dingen van thuis voor in bed: een eigen slaapzakje, knuffeltjes en dekens.”

Jobien: “Reisspelletjes die je samen met je partner kunt doen als je baby ligt te slapen.”

Carola: “Vuilniszakken, daarmee kun je de ramen afplakken zodat het donkerder en koeler is met een slaapje overdag.”

Laura: “Een grote hyrdofieldoek van 120x120cm… om over jezelf te leggen als je aan het borstvoeden bent of om over de kinderwagen te leggen tegen de zon of om je kleintje mee af te drogen.”

 

Op reis met baby – in het kort

  1. Als je op reis wil met baby is dat volgens de moeders wel even wennen. Stel je erop in dat je niet te veel kunt ondernemen. Zorg bijvoorbeeld dat je op een campingplek staat met een grandioos uitzicht of dat veel leuke dingen dicht bij je in de buurt of op de camping hebt zitten.
  2. Je mag je baby maximaal 2 uur in de Maxi-Cosi laten zitten, plan genoeg stops in. Je kunt ook net als Jobien een ander vervoermiddel kiezen. Zij en Kevin legde een deel van hun reis af per boot zodat ze niet zo heel ver hoefden te reizen.
  3. Houd je niet te veel vast aan het thuisritme van rust en regelmaat. Als het een keertje anders loopt is dat ook OK!
  4. Op reis met baby? Vergeet geen goede reiswieg mee te nemen. Zo is de Topmark (Prenatal) volgens Laura ideaal voor op het strand in Spanje. De Nuna is volgens Jobien het beste bedje/babybox voor op de camping (met veel nat gras) in Noorwegen.
  5. Als je campingbed al is inbegrepen bij je gehuurde caravan dan is het volgens Carola aan te raden om je eigen matras mee te nemen!

[mashshare]

Welke tips heb jij voor andere moeders als het gaat om vakanties met je baby? Deel jouw ervaringen en tips hieronder in de comments.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op reis met baby – 3 moeders delen hun ervaringen

Op reis met baby... Het klinkt als een hele onderneming maar is dat ook zo? Waar houd je rekening mee en hoe bereid je je voor? Wat neem je mee?  Drie moeders delen hun ervaringen over hun vlieg- en autovakanties in Frankrijk, Noorwegen en Spanje. Wie zijn de moeders?...
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial