Selecteer een pagina

Je baby slaapt niet, wat nu… De verschillende moeders stellen we altijd dezelfde vraag: met welk product (wat je hebt gehad of gekocht) ben jij super blij? In dit artikel delen verschillende moeders hun musthaves als het gaat om het rustiger (door)slapen van hun kleine.

1. Puckababy Original Piep inbakerslaapzakje


Wat is het:
een inbakerslaapzakje waar je baby goed ingepakt ligt, voor baby’s tot 3 maanden
Wanneer is het iets voor jou: je baby slaapt niet goed (door), is onrustig in bed, hij slaat zich soms wakker.
Volgens de leverancier: de Puckababy is het een unieke babyslaapzak voor een gezond slaap- en voedingsritme; bewezen effectief bij huilen, onrust en slecht slapen. Niet te strak, wel mooi en veilig. Als je niet houdt van strak inbakeren is dit een goed alternatief.

Handig om te weten:

 • Product is gemaakt van 100% katoen en heeft de lengte: 44 – 62 cm
 • Niet te strak, niet te warm
 • Maat: voor baby’s van 0-3 maanden, van 2,5 tot 5,5 kg
 • Bekroond met Baby Innovation Award
 • Goedgekeurd volgens veiligheidsnormen XPG 30-106 & EN 71-3

Prijs:  € 39,95,- te koop bij bol.com.

Momsnetwork Reviews:

Sylvia: “Mijn beste koop ooit is de Puckababy. Mijn dochter had net als andere baby’s in het begin nog geen controle over haar armpjes en beentjes. Daardoor sloeg ze zichzelf wel eens wakker. Ik heb toen de Original Piep gekocht van Puckababy. Het ziet er wel een beetje heel zielig uit als ze erin zitten, maar ze vindt het super fijn en slaapt daardoor rustiger en langer door.”

Emma:Dit is ook mijn beste koop. Die heb ik ook als tip gehad van een vriendin. Vince sliep nogal onrustig, met die slaapzak hij zijn armen wel bewegen maar niet hoger dan zijn schouders.

2. Aerosleep matrasbeschermer


Wat is het:
matrasbeschermer die zorgt dat je kindje veilig kan blijven ademen, zelfs als het op z’n buikje ligt
Wanneer is het iets voor jou: als je baby onrustig slaapt, je een echte buikslaper hebt en/of je baby last heeft van reflux
Volgens de leverancier: de Puckababy is het een unieke babyslaapzak voor een gezond slaap- en voedingsritme; bewezen effectief bij huilen, onrust en slecht slapen. Niet te strak, wel mooi en veilig. Als je niet houdt van strak inbakeren is dit een goed alternatief.


Eigenschappen

 • 2-in-1 matras en matrasbeschermer
 • Materiaal matras: Airfelt® innovatief met open structuur
 • Het heeft een 3D-honingraatstructuur
 • Matrasbeschermer werkt alleen in combinatie met de Aerosleep hoeslakens

Prijs:  € 79,95,- te koop bij bol.com en Wehkamp

Momsnetwork Reviews:

Jobien: “Boris ging op zijn buik slapen toen hij 5 maanden was. Ik vond dat eerst heel eng omdat je natuurlijk veel hoort over wiegendood. In het begin gingen we Boris elke keer terugdraaien, maar hij draaide binnen een minuut gewoon weer op zijn buik. Er is gewoon niet tegenop te boksen. Wij hebben toen een matrasbeschermer gekocht van Aerosleep, dan kan hij doorademen als hij met z’n gezicht in het matras ligt. Ik ben er super blij mee, het geeft ons rust. We hebben dit matje ook voor het campingbedje gekocht.” 

Carola: “Wij zijn heel blij met de Aerosleep. Het is een topper met gaatjes. Onze beide dochters hadden veel last van reflux. Als ze spuugden dan ging dat zo door die topper heen en bleven ze er niet in liggen. Als ze op hun buik slapen kunnen ze ook beter doorademen”.

3. Het boek: Slaap! (Suzanne Willekes)


Wat is het:
een boek met praktische tips en informatie hoe jij een slaapaanpak kan maken, specifiek voor jouw kind.
Wanneer is het iets voor jou: je baby slaapt niet goed, onrustig of baby slaapt niet door
Volgens de leverancier: Slaap! is dé slaapgids voor baby’s van 0-12 maanden geschreven door de eerste gecertificeerde kinderslaapcoach van Nederland, Susanne Willekes.


Eigenschappen

 • Geschreven door de eerste Nederlandse kinderslaapcoach
 • Gericht op de moeder anno nu, die niet meer haar kind wil laten huilen of nachtvoedingen wil skippen
 • Geen “one-size-fits-all’-methode, maar de beste en specifieke hulp voor jouw kind

Prijs:  € 19,95,- te koop bij bol.com
Dit product krijgt op bol.com een 4.7 (o.b.v. 40 reviews)

Momsnetwork Reviews:

Sylvia:  “Je hoort wel dat een baby 4 uur per dag moet slapen maar niet hoe. Of dat 4 uur achter elkaar is of losse slaapjes. Dat maakte me onzeker. Ik ging dus op zoek naar informatie over slaapritmes bij baby’s, heb daar toen een boek over gelezen: 
Wat ik daar in las was dat een pasgeboren baby slaapt als hij/zij moe is en dat je vanaf een week of acht in een ritme kunt brengen. Dat doe je door ze anderhalf uur na het laatste slaapje weer in bed te leggen. Bij 3 maanden is dat na 1,5 uur, als ze ouder worden is het de bedoeling dat je hier langer de tijd tussen neemt. Veel moeders plannen het ritme van de baby op basis van voedingen, ik doe dat nu op basis van ‘de wakkertijd’ van Zoë.


4. Babynestje


Wat is het:
een zacht kussen met hoge randen waar jouw baby in kan liggen en slapen, je kunt het gebruiken om een bedje te verkleinen of om je baby vlak bij jou te hebben slapen.
Wanneer is het iets voor jou: je baby slaapt niet goed, onrustig of niet door, je wilt je baby graag in de buurt hebben als hij slaapt.
Volgens de leverancier: een babynestje geeft je baby een geborgen gevoel. Je creëert een vertrouwd slaapplekje dat je overal mee naar toe kan nemen.

Eigenschappen

 • De meeste babynestjes hebben touwtjes zodat je hem kan groter of kleiner kan maken zoals bijv. het babynestje van Betulli (foto rechts: deze krijgt de beste beoordeling op bol.com – een 4,7 o.b.v. 12 reviews).
 • De vulling of randen van een babynestje bestaan vaak uit een stof die lucht door laat. De vulling van Betulli bestaat bijv uit Eco-Fillball, dit zijn dunne zacht gevormde vezels gevormd in kleine balletjes met extra ventilatiekanalen.
 • Babynestjes kunnen vaak makkelijk worden gewassen.

Prijs: babynestjes zijn er in alle prijscategorieën vanaf € 35,-.
Kijk hier voor de best beoordeelde nestjes op bol.com
Kijk hier voor de babynestjes op wehkamp.nl

Momsnetwork Reviews:

Tamara: “Mijn beste koop was een babynestje, Aaron heeft daar er veel op gelegen. Als wij s’ochtens langzaam wakker werden deden we Aaron in het babynestje tussen ons in. We hebben hem ook gebruikt als bedje in de box toen deze nog heel ruim was.”

Sylvia: “Ik had een babynestje in huis. Daar sliep Zoë altijd in… in de box, bij mij op de bank, naast me in bed. Heel geborgen. Ik heb ook wel eens gehoord dat je moet uitkijken met een babynestje omdat ze op hun zij of buik kunnen draaien. Zoë lag zo stevig in het nestje dat ik me daar nooit druk om heb gemaakt.”

Meer lezen over het onderwerp: baby slaapt niet

Op onze MomsNetwork vind je nog meer artikelen over het onderwerp ‘baby slaapt niet’ namelijk:

[mashshare]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Baby slaapt niet – de musthaves voor slapen

Je baby slaapt niet, wat nu... De verschillende moeders stellen we altijd dezelfde vraag: met welk product (wat je hebt gehad of gekocht) ben jij super blij? In dit artikel delen verschillende moeders hun musthaves als het gaat om het rustiger (door)slapen van hun...

Mijn baby wil niet slapen – 3 moeders delen hun tips en ervaringen

Je baby wil niet slapen, hoe ga je daarmee om en kun je hier iets aan doen? In dit artikel delen drie moeders (en soms ook de vaders) hun tips en ervaringen met hun eigen kindje. Wie zijn de moeders? Jobien (31) is verloofd met Kevin (33) en moeder van Boris (7...
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial